Pagina's

woensdag 28 juli 2010

Giantse

Eergisteren hebben we het superleuke nieuws ontvangen over Niklas en gisteren waren we in de tweede grootste stad van Tibet, Ann wou natuurlijk fotootjes zien die Bert ons had gestuurd maar we werden geweigerd in het internetcafe, not for foreigners.
Toen we gisteren al vroeg in die stad aankwamen, ik ben de verdomde naam vergeten, moesten we onze motoren aanbieden bij de politie, wij daar met onze gids naartoe. Het heeft daar meer dan drie uur geduurd, voor wat weten we nog altijd niet, nieuwe regels zeker. Alle papieren werden honderd keer gelezen en vertaald. Je geloofd het niet, er was zelfs een medisch onderzoek bij, weliswaar van ver bij de dokter die eens keek van onder haar brilletje. Dan weer wachten. En dan, een examen! Ongelooflijke story, onze gids vertaalde de vragen van de ambtenaar en ik anwoordde maar de gids wist evengoed als ik de antwoorden, na twee vragen was het ok. Ik kreeg ondertussen het sch.... . Dan maar zo'n hok opgezocht met iedereen naast mekaar, gelukkig vond ik een tijdschrift met blote vrouwen voor ... . Dan nog wachten en onze gids maar zijn voeten van onder zijn lijf lopen. Gelukkig was alles klaar tegen sluitingstijd, nu hebbem we een mooi chinees rijbewijs! We kunnen er mee stoefen thuis.
Sinds de grens hebben we ook al zeker 6 keer kontrole gehad aan slagbomen met politie of zoiets. Papierenwinkel, niet lachen, niet meekijken over de balie want ik heb er al ene slaag zien krijgen.
Vandaag is het heel goed weer, zo rond de 30 graden, maar gisteren toen we nog eens een pasje overreden hebben we kou gehad, het is geen moment bovende 10 geweest. En veel regen.
De wegen zijn sinds de grens heel goed, tegenover in Nepal. Wel oppassen voor putten, honderden honden, en voorrang van rechts die ze hier ook hebben op hoofdwegen.
De hotels zijn tot hier toe wel goed. Altijd wel een story, das voor de volgende.
Vandaag effen een zeer mooie stupa bezocht en veel foto's proberen te schieten.
Carl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten